• Magyar
  • Deutsches
  • English
Feliratkozás Hírlevélre

eno-kezi-lendkerek-daralo-eno-flywheel_1x1.jpg

ENO Kézi lendkerék daráló daráló zúzó hengerpár tengelyei rugóval feszítettek, az olcsóbb modellek fix tengelyeivel szemben. Az ENO sorozatot a kisüzemi és hobbi borászok igényeinek kielégítésére alakították ki. A csúszó garat csavarral leszerelhető és könnyen ...

eno-1-kezi-lendkerek-daralo_1x1.jpg

Eno 1 festett, kézi szőlődaráló. Óránkénti teljesítménye: 500-700 kg, beöntő garat mérete: 1210 x 580 x 350 mm, tömege: 22 kg

Borászati kezelő anyagok

 Boráaszti kezelő anyagok olyan termékek összesége amelyeket közvetlenűl a cefréhez, musthoz, borhoz adva, kémiai és fizikai tulajdonságainak, vagy biológiai képességüknek köszönhetően segítenek cefrénk, mustunk, borunk minőségét, fajta jellegét kiemelni vagy javítani.

  • aktiv-szenek_1x1.jpg

    Aktív szenek

    Az aktív szenek különböző belső aktív felülettel és ennek következtében szelektív adszorpciós képességekkel rendelkeznek...

  • almasavbonto-bakteriumok_1x1.jpg

    Almasavbontó baktériumok

    A fehérbor-fogyasztók egyre nagyobb része kedveli az alacsonyabb, nem túl savas fehérborokat. Szelektált tejsavbaktériumokkal jól struktúrált, alacsonyabb savtartalmú, gyümölcsös fehérborok készíthetők.

  • bentonitok_1x1.jpg

    Bentonitok

    A bentonitok az italiparban leggyakrabban használt derítőszerek, több rétegű agyagásványok.

  • boraszati-enzimek_1x1.jpg

    Borászati enzimek

    A fehérszőlő must, cefre enzimkezelését a minőség javítás és a feldolgozás megkönnyítése végett alkalmazzuk.

  • fajelesztok_1x1.jpg

    Fajélesztők

    Az alkoholos erjedés képezi a borkészítés alapját. Fajélesztős beoltás esetén mára már egyértelmű a gyors erjedésindítás..

  • flotacio_1x1[1].jpg

    Flotáció

    A musttisztítás egyik módja lehet a flotáció. Az ülepítéssel szemben a flotációnál a zavarosító anyagok vivőgáz (levegő vagy nitrogén) segítségével a must felszíne felé haladnak..

  • kovasavszolok_1x1[1].jpg

    Kovasavszolok

    A negatív töltésű kovasavszol (szilícium-dioxid) gondoskodik a zselatin teljes kipelyhesedéséről.

  • must-es-cefrekezelo-anyagok_1x1.gif

    Must- és cefrekezelő anyagok

    A minőségi borkészítés elengedhetetlen feltétele a must tisztítása. A túl nagy zavarosítóanyag tartalom növeli a keserű anyagok mennyiségét, bakszag (kénhidrogénszag) kialakulásához vezet, elfedi az illatokat illetve ...

  • savtompito-szerek_1x1.gif

    Savtompító szerek

    A különböző éghajlati viszonyoktól függően a borok savszerkezete évjáratról évjáratra változik, ami gyakran disszonáns íz élményt eredményez. Fehérborok esetében a savtartalom csökkentésére..

  • zselatinok_1x1.jpg

    Zselatinok

    A borkezeléshez pozitívan töltött, közepes Bloom-számú, savasan feltárt italipari zselatint használunk. A zselatinos derítéssel elősegíthetjük a tisztulást..

  • eleszto-tapsok_1x1.jpg

    Élesztő tápsók

    A problémamentes erjedés előfeltétele a must jó tápanyag-ellátottsága. Az élesztő csak megfelelő körülmények között képes teljes mértékben a cukorból alkoholt képezni..