• Magyar
  • Deutsches
  • English
Feliratkozás Hírlevélre

eno-kezi-lendkerek-daralo-eno-flywheel_1x1.jpg

ENO Kézi lendkerék daráló daráló zúzó hengerpár tengelyei rugóval feszítettek, az olcsóbb modellek fix tengelyeivel szemben. Az ENO sorozatot a kisüzemi és hobbi borászok igényeinek kielégítésére alakították ki. A csúszó garat csavarral leszerelhető és könnyen ...

eno-1-kezi-lendkerek-daralo_1x1.jpg

Eno 1 festett, kézi szőlődaráló. Óránkénti teljesítménye: 500-700 kg, beöntő garat mérete: 1210 x 580 x 350 mm, tömege: 22 kg

Borászati enzimek

Ön most itt áll: Borászati kezelő anyagok » Borászati enzimek

A fehérszőlő must, cefre enzimkezelését a minőség javítás és a feldolgozás megkönnyítése végett alkalmazzuk. A különféle enzimkészítmények sokféle aktivitása többek közt lehetővé teszi, hogy a szőlő aromaanyagai jobban felszabaduljanak illetve, hogy a szűrési költségeket csökkentsük. Egyértelmű, hogy a kékszőlők enzimkezelésének elsődleges célja a jobb színkioldás, azonban a kioldott színt stabilizálnunk is kell, mert csak így érhetjük el a vörösborokra jellemző mély és élénk színt. Fontos gazdaságossági szempont továbbá, hogy enzimkezeléssel magasabb lényeredéket érhessünk el. Fontos megjegyezni, hogy mindig nagyon jól tisztított, a káros depszidáz és oxidáz mellékaltivitásoktól mentes enzimeket használjunk.