• Magyar
  • Deutsches
  • English
Feliratkozás Hírlevélre

eno-kezi-lendkerek-daralo-eno-flywheel_1x1.jpg

ENO Kézi lendkerék daráló daráló zúzó hengerpár tengelyei rugóval feszítettek, az olcsóbb modellek fix tengelyeivel szemben. Az ENO sorozatot a kisüzemi és hobbi borászok igényeinek kielégítésére alakították ki. A csúszó garat csavarral leszerelhető és könnyen ...

eno-1-kezi-lendkerek-daralo_1x1.jpg

Eno 1 festett, kézi szőlődaráló. Óránkénti teljesítménye: 500-700 kg, beöntő garat mérete: 1210 x 580 x 350 mm, tömege: 22 kg

Must- és cefrekezelő anyagok

Ön most itt áll: Borászati kezelő anyagok » Must- és cefrekezelő anyagok

A minőségi borkészítés elengedhetetlen feltétele a must tisztítása. A túl nagy zavarosítóanyag tartalom növeli a keserű anyagok mennyiségét, bakszag (kénhidrogénszag) kialakulásához vezet, elfedi az illatokat illetve hozzájárul a nem kívánt erjedési illatok kialakulásához.

Következetes mustkezeléssel már korai stádiumban nagymennyiségű zavarosító részecske, baktérium, vadélesztő, és penészgomba távolítható el. Ezek mellett korai mustkezeléssel a bogyóhéjra tapadt növényvédőszer maradványok, valamint számos anyagcseretermék (pl.: lakkázok) mennyisége minimálisra csökkenthető, amelyek egyébként illat- és izhibák kialakulásához vezetnek.

Elmondható még az is, hogy az egyre gyakrabban emlegetett nem tipikus öregedési tónus is ritkábban található meg tisztított mustból készült borokban.